Počelo potpisivanje obrazaca za prijavu kandidatura za izbore u HDZ-u

Vijesti 10. velj 202010:30 > 10:33
N1

U HDZ-u je u ponedjeljak počelo potpisivanje obrazaca za prijavu kandidatura, a prve prijave potpisali su aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i kandidati za njegova zamjenika i potpredsjednike.

Kandidature su, uz Andreja Plenkovića potpisali kandidat za zamjenika Tomo Medved te kandidati za potpredsjednike Ivan Anušić, Zdravka Bušić, Oleg Butković i Branko Bačić.

Aktualni predsjednik HDZ_a Andrej Plenković na ulazu u stranku, upitan o kritikama njegova zamjenika Milijana Brkića kako nije dovoljno agilan, kratko je poručio svojim oponentima da je agilniji od njih te ne vidi da su oni nešto agilni.

VEZANE VIJESTI

Glasnogovornik Plenkovićeve kampanje za predsjednika HDZ-a Davor Božinović kazao je kako je Plenković agilan već četiri godine, ima rezultate te će biti vrijeme kada će to sve i pokazati. Božinović je to rekao komentirajući jučerašnje izjave aktualnog zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da je Plenković stvorio kult obožavanja velikog vođe te mu “nedostaje odlučnosti, brzine, efikasnosti i hrabrosti u donošenju odluka.

Tomo Medved, kandidat za zamjenika Andreju Plenkoviću, ocijenio je kako nema niti jednog osnova za ocjene kako je Plenković stvorio kult obožavanja velikog vođe. Podsjetio je i da je od početka u Plenkovićevoj vladi, poručivši da dijalog stranačkih tijela i mogućnost iznošenja vlastitih stavova ne ukazuju na takav način upravljanja.

Da Plenković oko sebe ne gradi kult ličnosti drži i kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Anušić u Plenkovićevu stožeru. “Ne, ne gradi uopće kult ličnosti. Iz kojeg poteza je to vidljivo”, rekao je. Drži da su neki bivši predsjednici HDZ-a, koji više nisu u stranci, to radili.

#related-news_0

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Oleg Butković rekao je da je Brkić odabrao stranu, što je, rekao je, njegova stvar. Vezano uz jučerašnju Brkićevu izjavu pozvao je da se treba suzdržati od njih jer one na unutarstranačkim izborima neće doprinjeti jedinstvu HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak smatra da u unutarstranačkim izborima treba imati mjeru jer će nakon njih kao stranka trebati ići na parlamentarne. Naveo je i da se neće kandidirati na neku od najvažnijih dužnosti jer je, kako je rekao, već predugo u političkoj areni i vrijeme je za neke druge.

Kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a do 28. veljače trebaju prikupiti 10.578 potpisa podrške članova, a kandidati za potpredsjednika njih 6347.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.