Šefica Agencije za odgoj i obrazovanje: Treba provjeriti sve diplome u sustavu

Vijesti 17. velj 202011:18 > 11:20
N1

Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala stanje u obrazovanju.

“Ovaj potez provjere diploma je nešto što ja pozdravljam i bilo bi dobro da se sve diplome u sustavu na ovaj način provjeravaju, dok se ne osnuje odgovarajući registar. Ova ciljana opstrukcija, ako to tako možemo nazvati, iz Republike Srpske je najgora za one građane Republike Hrvatske koji ovdje rade, a zbog ovakvog poteza Republike Srpske će ustvari biti onemogućeni. Ali pozdravljam odluku, iako je ona na izvjestan način za neke ljude možda i štetna, jer nema provjere”, rekla je Brezak Stamać, komentirajući opstrukciju u procesu provjere diploma o kojoj je ministrica Blaženka Divjak prvi put progovorila gostujući u nedjelju u Točki na tjedan na N1 televiziji, a u ponedjeljak je o tome govorila i na konferenciji za novinare.

VEZANE VIJESTI

 Brezak Stamać ističe da bi se u cijeli slučaj svakako trebalo uključiti i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Sigurno da da, ja pretpostavljam da će naredna instanca biti upravo adresa Zrinjevac”, kazala je.

Inače, Brezak Stamać članica je HDZ-a, pa je našem reporteru Ivanu Skorinu u studiju N1 komentirala kampanju za predstojeće unutarstranačke izbore. Istaknula je da princip jedan član jedan glas te više kandidata za mjesto šefa stranke jača unutarstranačku demokraciju.

“Ali tko će u konačnici pobijediti, hoće li to biti tri križara ili Andrej Plenković, to će pokazati budućnost”, rekla je Brezak Stamać pa otkrila za koga će ona glasati.

“Ja nisam niti u jednom taboru, ja sam ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Definitivno podržavam Andreja Plenkovića, u toj Vladi jesam, bila sam na listi za parlamentarne izbore u prvoj izbornoj jedinici na njegovoj listi i Andrej Plenković ima moj glas”, rekla je Brezak Stamać.

Naš reporter upitao je ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje je li Plenković odvažan, aludirajući na naziv njegova izbornog programa “Odvažno”.

“Nedostaje mu odvažnosti”, rekla je Brezak Stamać.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.