Kakvu snimku ima Nikica Gabrić? Razgovor s njim pratite u N1 studiju uživo

Vijesti 19. velj 202008:56 > 09:00
Zarko Basic/PIXSELL

Ugledni oftalmolog i član masonske lože, Nikica Gabrić, gostuje danas kod naše Ive Puljić Šego u N1 studiju uživo.

Intervju s Nikicom Gabrićem od 13 sati pratite na N1 televiziji i na našem portalu putem OVOG linka.

Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio da je slobodni zidar od ožujka 2018. godine te dodao da je Nikica Gabrić pokušao utjecati na tijek predistrage protiv troje novinara tjednika 7Dnevno, Gabrić je za Novu TV rekao:

“Gospodin Jelenić je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega. Evo sad malo neka gospodin Jelenić čuje šta je pričao tu… Dakle, cijeli razgovor je snimljen, ne nezakonito nego da mi ne mogu imputirati da sam ja nešto rekao ili vršio neki pritisak”, navodi Gabrić.

Istaknuo je i da će snimku “pokazati kada bude vrijeme” te da će njegove riječi sve razjasniti.

VEZANA VIJEST

O kakvoj je snimci riječ? Je li točno da je pokušao utjecati na predistragu? Kakvu je to uslugu Jelenić od njega tražio… samo su neka od pitanja koja je za Gabrića pripremila naša Iva Puljić Šego.

Ranije danas, Dražen Jelenić je u ekskluzivnom razgovoru s našom reporterkom Vanjom Kranic kazao da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci, a opisao je i kako je postao mason.

#related-news_0

 Podsjetimo, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja iznude, zagrebačka policija privela je u petak glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić.

Prema neslužbenim informacijama, njih troje je proteklih tjedana ucjenjivalo oftalmologa Nikicu Gabrića, osnivača i ravnatelja Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost. Novinari su mu nudili da će povući planiranu seriju tekstova o njemu, čiji bi sadržaj za njega navodno bio kompromitirajući, ako im na adekvatan način nadoknadi ‘’troškove’’. Pritom nisu tražili konkretan novčani iznos, nego da njegova klinika i zainteresirani partneri plate oglase na odgovarajućem broju stranica u tjedniku 7Dnevno. Oglasni prostor bi navodno stajao oko 200 tisuća kuna. Gabrić ih je, prema neslužbenim informacijama, odbio, a serija tekstova u kojoj ga nazivaju šefom masonske lože je objavljena

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.