Hrvatski vojnici spasili ozlijeđenog migranta na vojnom poligonu na Slunju

Vijesti 19. velj 202013:33 > 13:37
Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)

Skupina migranata u ponedjeljak je ušla na vojni poligon u Slunju, a jedan od njih je pri pokušaju da mu se utvrdi identitet pokušao pobjeći te je skočio s litice u ponor dubine tri metara, no spasili su ga hrvatski vojnici, priopćio je u srijedu MORH.

Vojnici su mu pružili prvu pomoć, nakon čega ga je Hitna medicinska pomoć prevezla u karlovačku Opću bolnicu, a ostalih šest migranata predano je policijskim službenicima u Slunju, izvijestio je u srijedu MORH.

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske su tijekom redovitog osiguranja Vojnog poligona “Eugen Kvaternik” u Slunju u noći sa 17. na 18. veljače pronašli skupinu od sedam osoba, stranih državljana, koja je tu neovlašteno ušla.

Jedan iz te skupine pokušao je pobjeći pri pokušaju da mu se utvrdi identitet te je skočio s litice u ponor dubine tri metara. U padu je ozlijedio nogu, a pripadnici Hrvatske vojske odmah su mu pružili prvu pomoć i imobilizirali nogu, navodi se, među ostalim, u priopćenju.

Na mjestu događaja očevid su obavili pripadnici vojne i civilne policije.

Kako je objavljeno, u karlovačku Opću bolnicu s Vojnog poligona “Eugen Kvaternik” kod Slunja u utorak je dovezen teško ozlijeđeni državljanin Maroka, potvrdio je u srijedu ravnatelj te bolnice Ervin Jančić. Rekao je kako je pacijent iz Maroka s teškom ozljedom noge dovezen u bolnicu u pratnji policije te je operiran i zadržan na liječenju.

“Pacijent je s prijelomom natkoljenice i ozljedom koljena operiran kod nas, nije životno ugrožen i nalazi se na odjelu kirurgije”, rekao je u srijedu za Hinu ravnatelj Jančić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.