Premijer: Treba prestati s panikom, velikim odlascima u šoping, nismo u toj fazi

Vijesti 26. velj 202011:41 > 11:45
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sjednice je kratko prokomentirao novinarima situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj kao i neke druge aktualne teme. Građanima je poslao poruku da nema mjesta panici te da se nema potrebe opskrbljivati namirnicama.

“Mi smo jučer i na sjednici našeg stožera civilne zaštite analizirali situaciju i kako sam rekao jučer na presici, ovo je nova okolnost koju u potpunosti nitko ne može sagledati koliko će imati efekta na gospodarstvo”, rekao je premijer Andrej Plenković i dodao:

PROČITAJTE VIŠE

“Učinit ćemo sve da nastojimo da život normalno funkcionira. Treba prestati s panikom, velikim odlascima u šoping, skupljanjem zaliha, nismo u takvoj fazi. Vlada će biti sto posto transparentna i u realnom vremenu izvještavati kako se što otkrije. Nema ničeg što ja znam, a vi ne znate. Sve službe su pripravne i danas u 12 sati dolaze šefovi županijskih stožera da budemo umreženi. Ne treba dizati paniku niti raditi nešto van okvira. Nemojte ići u šoping tako da drugi ne mogu kupiti namirnice.”

 Kazao je i da nema drame oko parlamentarne većine za koju je uvjeren da će odraditi mandat do kraja.

“Ponavljam, za Hrvatsku i njeno gospodarstvo, institucije, zapošljavanje, rast plaća, za veće mirovine, potreban je preduvjet političke stabilnosti. Oni koji to ne razumiju, su politički nepismeni”, rekao je.

Prokomentirao je i odlazak Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića za kojeg je rekao kako misli da je posao obavljao korektno i profesionalno. Eventualne stegovne postupke DORH-a nije htio komentirati.

#related-news_0

“Stegovni postupak? Ne znam detaljne DORH-ove propise, ne znam je li to u koliziji s pravilima u državnom odvjetništvu. Vidjet ćemo detaljno tu situaciju. Meni je bilo bitno da integritet državnog odvjetništva bude neupitan i zato sam izravno rekao Jeleniću da je s obzirom na okolnosti i mistifikaciju primjerenije ovo što je napravio. Sad je to pitanje DORH-a. Mislim da Jelenić nije učinio ništa protuzakonito niti kompromitirao svoje djelovanje, radio je profesionalno”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.