Proradio jedan agregat u HE Dubrovnik, drugi u funkciji tijekom ožujka

Vijesti 28. velj 202015:48 > 15:49
Grgo Jelavic/PIXSELL

Direktor HEP proizvodnje Robert Krklec izvijestio je u petak kako je nakon sanacije elektrane oštećene u požaru 10. siječnja prošle godine, u Hidroelektrani Dubrovnik u petak ujutro u rad pušten agregat B, nakon što su sva oprema, dijelovi postrojenja i sustavi elektrane detaljno ispitani.

Krklec je istaknuo kako je u tijeku je remont generatora i turbinske opreme agregata A.

“Nakon remonta slijedi ispitivanje i puštanje agregata u pogon, što se očekuje tijekom ožujka”, poručili su iz HEP-a.

U povodu medijskih navoda kako su tijekom sanacije dijelovi postrojenja poplavljeni, Krklec je izjavio kako su to normalna pogonska stanja prilikom obustave rada, a demantirao je medije da je došlo do štete ili incidenta.

“Posao nastavljamo po planu. Zaposlenici normalno rade. Radili su na sanaciji, trenutno su preuzeli pogon, a drugi tim radi na remontu agregata A”, rekao je Krklec.

Na medijske navode kako je sanacija bila skupa te da su radovi ugovarani bez dozvola i javnog natječaja Krklec je odgovorio da je sve odrađeno po zakonu o javnoj nabavi.

“Sve je rađeno s ciljem da posao bude odrađen kvalitetno i u najkraćem roku, odnosno da što prije uđemo u pogon i elektrana počne s radom. O troškovima sanacije ćemo nakon sanacije drugog agregata”, rekao je Krklec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.