Divjak o nedostatku sapuna u školama: Prebacivanje odgovornosti nije dobro

Vijesti 04. ožu 202013:45 > 13:51
/ ilustracija

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u srijedu manjak sapuna u hrvatskim školama rekavši kako prebacivanje odgovornosti nije dobro.

“Ima osnivača koji odlično brinu o materijalnim potrebama škole. Sav potrošni materijal nabavlja se iz sredstava osnivača, a Ministarstvo osigurava milijardu i 400 kuna godišnje za potrošni materijal u školama”, rekla je ministrica na konferenciji za novinare o reformi strukovnog obrazovanja.

VEZANE VIJESTI

 Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na pitanje ima li u zagrebačkim školama osnovnih potrepština, poručio je da će se “prati ruke lugom (pepelom), ali ne u zagrebačkim školama”.

“Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom”, rekao je te optužio novinare da od ničega rade priču. Smatra i kako je psihoza oko koronavirusa samo priča “da netko proda lijekove”.

Iz Grada Zagreba su poručili da grad kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.