Brkić: Ako izgubim i dalje ću vjerno raditi za HDZ, državu i narod

Vijesti 15. ožu 202020:09 > 20:11
N1

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u nedjelju kako sinoćnje sučeljavanje dvojice kandidata za predsjednika te stranke,, Andreja Plenkovića i Mire Kovača, nije naštetilo njegovom timu "Opcije za promjene", a poručio je i kako će, ako izgubi, i dalje vjerno raditi za HDZ, državu i narod.

“Sinoćnje sučeljavanje nije štetilo našem taboru, ali mislim da svi mi političari moramo gledati da svojim nastupima i konkretnim postupcima ne štetimo stranci”, rekao je Brkić za RTL u hotelu Panorama, gdje njegov stožer dočekuje rezultate.

Na pitanje što će raditi ako ne prođe na izboru za potpredsjednika HDZ-a, uzvratio je kako je uvijek govorio da treba poštivati volju naroda, odnosno u ovom slučaju volju članstva.

“Ako ne dobijem potporu članstva za tu poziciju i dalju ću, kao i do sada, vjerno raditi za HDZ, a time i za hrvatsku državu i narod”, kazao je Brkić.

Brkić nije precizirao kakvim bi izbornim rezultatom bio zadovoljan.

“Što se tiče rezultata, vidjet ćemo što je članstvo odlučilo, njihov izlazak na izbore je dokaz da u njima postoji emocija, interes, i ljubav prema HDZ-u, a time i prema državi”, ustvrdio je.

Miro Kovač kao kandidat za predsjednika HDZ-a predvodi tim “Opcija za promjene” u kojem je Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika, a Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić su kandidati za potpredsjednike.

Brkić je ustvrdio i kako “nije protiv duela i sučeljavanja, ali pred članovima te stranke”.

“Karakter ovih izbora je unutarstranački i mislim da se debate trebaju provoditi unutar onih krugova koji će odlučivati i birati o kandidatima. Od prvog dana sam se zalagao za koncept da svi kandidati zajedno odlaze po županijskim organizacijama, da se zajedno predstave, da članstvo svima može postaviti pitanje i na taj način donijeti svoju odluku”, zaključio je Brkić.

Rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u očekuju se između 22,30 i 23,30 sati.

Tijek događaja oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u pratite OVDJE

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.