Sindikat hrvatskih učitelja: Preispitati nužnost dolaska zaposlenika u škole

Vijesti 17. ožu 202015:12 > 15:20
/ ilustracija

Sindikat hrvatskih učitelja (s analizom današnjeg dolaska učenika u osnovne škole) traži nužno preispitivanje nužnosti dolazaka zaposlenika u škole.

Sindikat hrvatskih učitelja u priopćenju od nadležnih institucija ponovno traži preispitivanje odluke o nužnosti dolazaka zaposlenika na radno mjesto jer, kako pišu, to smatraju rizičnim za zdravlje svih dionika.

Kako navode, jučer su na uzorku od 627 osnovnih škola dobili podatak da je u škole došlo svega 109 učenika od 1. do 4. razreda, a danas ih je došlo 23 te smatraju da je nepotrebno učenike izlagati povećanom riziku od zaraze.

U priopćenju se osvrću na jučerašnju izjavu ministrice Blaženke Divjak da zaposlenici i dalje moraju dolaziti u škole, te da je ujedno u njezinom Obraćanju ravnateljima od 14. ožujka 2020. godine navedeno da je na ravnateljima odluka o opsegu i terminu dolazaka na radna mjesta, zbog čega dobivaju upite s terena, kako od zaposlenika tako od ravnatelja, koji ne žele postupati suprotno izjavama ministrice, iako u Obraćanju stoji da isti tu odluku mogu donijeti samostalno.

VEZANE VIJESTI

S obzirom na to da žele prevenirati dvosmislene poruke, zaštititi zdravlje svih dionika u školstvu te s obzirom na sve manji broj učenika koji dolazi u škole, smatraju da nema potrebe za dolaskom svih zaposlenika u škole jer isti nije neophodan već je, piše Sindikat, nepotreban i vrlo štetan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.