"Objavili smo 131 broj telefona u cijeloj Hrvatskoj za ljude u potrebi"

Vijesti 19. ožu 202009:06 > 09:10
N1 Hrvatska

Glasnogovornica Crvenog križa Katarina Zorić bila je gošća Novog dana gdje je naglasila da njihovi volonteri pomažu kako god mogu i pozvala je građane da slušaju upute Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i pridržavaju ih se.

Katarina Zorić je u Novom danu rekla da se nalaze u situaciji s kakvom se još nitko nije susreo.

VEZANE VIJESTI

“Ova situacija je za sve nas nova, nismo je doživjeli pa se svi prilagođavamo. Većina volontera prošla je različite specijalističke obuke, a to uključuje i epidemiju, ali uvijek je stvarna situacija druagčija. Dočekali smo se na noge i dalje ćemo raditi po uputama stožera”, rekla je Zorić Dodajući da su na stranicama Crvenog križa objavljene sve potrebne informacije:

Na stranicama smo objavili brojeve telefona svih naših društava (imamo ih 131 u Hrvatskoj) pa je to 131 broj i svi su objavljeni. Objavili smo i brojeve za psihosocijalnu podršku, po županiji jedan broj, a za starije koji nemaju pristup internetu, tu su brojevi 112 ili 113 s kojeg će biti usmjereni na naše brojoeve. Uvijek se mogu pitati i volonteri koji obilaze ljude.”

#related-news_0

Crveni križ pomaže stotinama ljudi u Hrvatskoj, a ta je brojka sad još veća. Uvelike im pomaže što su se u pomoć starijim osobama uključili i građani koji su se sami organizirali, istaknula je Zorić.

Rekla je da su akcije prikupljanja krvi izuzete iz mjera zabrana okupljanja pa se krv i dalje može darivati.

Apelirala je još jednom na građane da se pridržavaju mjera i budu na oprezu jer je to najbolja zaštitita u ovoj situaciji.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.