U Opatiji 170 gostiju: "Donijeli smo mjere za pomoć gospodarstvenicima"

Vijesti 27. ožu 202012:59 > 12:59
Ilustracija

Vera Aničić, zamjenica gradonačelnika Opatije i šefica Stožera civilne zaštite za N1 je komentirala stanje u tom gradu vezano uz epidemiju koronavirusa.

“U Opatiji imamo 170 gostiju, od toga 40 gostiju u svojim vlastitim nekretninama, a 140 ljudi je u privatnom smještaju”, rekla je Aničić, pozvavši sve ljude da se prijave u sustav e-visitor.

“Tržnica je prema uputama stožera zatvorena, ali čuli smo da će tjekom dana biti donesena odluka da će se dijelovi tržnice već sutra moći otvoriti. Kontrolirat ćemo ulazak, i svih mjera koje je stožer propisao će se pridržavati”, rekla je Aničić.

Istaknula je da je ovaj tjedan prvi put u povijesti Grada Opatije održana telefonska sjednica Gradskog vijeća na kojoj su donesene tri odluke za pomoć gospodarstvenicima, koje su tako oslobodili plaćanja spomeničke rente, komunalne naknade i najamnine za nekretnine u vlasništvu Grada Opatije.

“Građane nismo u mogućnosti osloboditi plaćanja komunalnih naknada, ali uveli smo mjeru da su u Gradu plaće za četvrti, peti i šesti mjesec manje 20 do 30 posto”, rekla je Aničić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.