Djeca crtežima šalju poruku: Sve će biti u redu

Vijesti 06. tra 202013:13 > 13:23
Forum za slobodu odgoja/Facebook

Forum za slobodu odgoja pokrenuo je akciju kojom mlade i stare žele potaknuti na širenje pozitivnih poruka. Pridružiti se možete uz oznaku #svećebitiuredu.

Likovni terapeut Nikola Jokić ukazao nam je na vrijednu akciju u koju su se uključili učenici iz osnovnih škola diljem Hrvatske, a u kojoj pod hashtagom #svećebitiuredu izrađuju ilustracije kojima šalju pozitivne poruke.

Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda ili rijetkih prolaznika te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, i Forum za slobodu odgoja pokrenuo je sličnu akciju s namjerom da se na isti način zašarene prozori učenika.

Pozvali su pedagoge, učitelje i nastavnike da potaknu svoje učenike na izradu pozitivnih poruka. U tjedan dana primili su više od 350 radova iz 37 škola.

Tako je, primjerice, Laura, učenica 7. razreda OŠ Gornje Jesenje u kojoj Jokić radi, a koja se prošli tjedan uključila u akciju, nazvala svoj rad – Doktorica heroj! On je podsjetnik svima da se tek u muci poznaju junakinje i junaci koje možda nismo prepoznali u nekim mirnijim vremenima.

Njezin je rad samo jedan od njih 14 zasad pristiglih iz ove škole, a sve ih možete pogledati na ovom linku.

Sve o akciji i kako se priključiti doznajte ovdje, a radove možete pronaći pretragom hashtaga #svećebitiuredu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.