Plenković zaželio Borisu Johnsonu brz oporavak

Vijesti 06. tra 202022:51 > 22:53
Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković zaželio je u poruci na Twitteru brz oporavak britanskom kolegi Borisu Johnsonu koji je u ponedjeljak navečer prebačen na intenzivnu njegu u londonskoj bolnici pošto je zaražen koronavirusom.

“Želim brz oporavak svom prijatelju Borisu Johnsonu. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti”, napisao je Plenković na svom Twitter računu.

“Stojimo zajedno ujedinjeni u borbi protiv covida-19, odlučni zaštititi zdravlje naših građana”, dodao je hrvatski premijer.

VEZANA VIJEST

Johnsonovo zdravstveno stanje u ponedjeljak poslijepodne se pogoršalo i on je prebačen na intenzivnu njegu. Od nedjelje navečer nalazio se na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas’ pošto je desetak dana imao simptome covida-19 koji nisu popuštali.

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab danas je vodio sjednicu vlade umjesto Johnsona. Velika Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti ministar vanjskih poslova Raab ako bude potrebno. On će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.