Policija se ispričala zbog postupanja službenika pred Domom za starije u Splitu

Vijesti 08. tra 202008:40 > 08:42
N1

U utorak je pedesetak štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici preseljenjo u KBC Split - Križine, zbog deset osoba zaraženih koronavirusom.

Interventna policija je pritom spriječila novinare, snimatelje i fotografe u obavljanju posla udaljivši ih od Doma tvrdeći kako to rade zbog njihove sigurnosti. Jedan od njih je upao u program uživo HTV-a tražeći od novinara da odmah napuste taj prostor.

VEZANE VIJESTI

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske u srijedu je stiglo priopćenje u kojem se ispričavaju zbog tog događaja, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo.”

Tijek događaja uživo pratimoOVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.