Miholić: Mislim da Česi jedva čekaju doći na Jadran, oni jako vole Jadran

Vijesti 16. tra 202017:18 > 17:36
N1

Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu Dubravko Miholić bio je gost Newsrooma. Komentirao je inicijativu udruženja čeških putničkih agencija koja je u četvrtak objavljena u medijima, a koja traži da se državljanima Češke pod posebnim uvjetima omogući dolazak na Jadran.

“Ova incijativa o kojoj danas pišu mediji zapravo je rezultat inicijative udruge putničkih agencija u Češkoj da bi spasili svoju sezonu je predložila da sa određenim državama potpišu bilateralne sporazume kako bi Česi u određene države mogli ići na godišnji odmor, a između njih je i Hrvatska”, kazao je Miholić. 

Miholić tvrdi kako je Hrvatskoj svaki gost dobrodošao i kako je normalno da bismo željeli da dođu na Jadran, ali napominje kako je zdravlje ipak najvažnije. 

“Ja možda samo mogu spomenuti da imamo jedan pomak: u Češkoj su tjedan dana ranije zatvorili škole i oni zadnjih par dana imaju konstantan pad”, rekao je Miholić i dodao kako će ipak o svemu odlučiti Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite. 

“Mogu reći da se situacija radikalno promijenilo u zadnjih tjedan dana u Češkoj. Čim je Vlada objavila mjere relaksacije, naravno da je pritisak na Vladu za odlaske na godišnje odmore. Za bilo koje kretanje bilo gdje morate imati masku, ako je nemate, kazna je 800 eura u Češkoj. Nakon rata u Hrvatskoj su Česi bili ti prvi koji su došli u Hrvatsku. Većinom odsjedaju u apartmanima, vole prirodu i nacionalne parkove”, pojasnio je Miholić. 

Ističe kako je dobio niz poziva i poruka Čeha koji žele doći na odmor u Hrvatsku. 

“Mislim da svi Česi čekaju kao zapeta puška da dođu na Jadran, jer oni jako vole Jadran”, ističe Miholić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.