Istarska županija šesti dan za redom bez novooboljelih

Vijesti 23. tra 202010:23 > 10:27
Screenshot

Šesti dan za redom u Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a unutar 24 sata testirano je 56 novih uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

“Nema novooboljelih od koronavirusa u Istarskoj županiji. Unutar 24 sata ispitano je 56 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19. Trenutno je na ispitivanju petnaest uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus koji su uzeti na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice”, naveo je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

VEZANE VIJESTI

U pulskoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano trinaest osoba pozitivnih na COVID-19, a od početka epidemije u Istri je zaraženo 85 osoba.

“Ukupno u Istarskoj županiji imamo 69 izliječenih pacijenata odnosno ukupno 84,15 posto. To su brojke koje nam pokazuju da su naše mjere dale izvrsne rezultate”, istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

No, upozorila je da će opasnost od infekcije postojati sve dok se ne pronađe cjepivo.

Trenutno je na ispitivanju 15 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula.

Tijek događaja UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.