Korado Korlević komunikator godine po izboru HUOJ-a

Vijesti 29. tra 202021:33 > 21:43
Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatski znanstvenik, astronom i pokretač Zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević izabran je za komunikatora godine, izvijestila je Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) čiji je žiri prepoznao Korlevićeve zasluge u poticanju brojne djece i mladih na bavljenje znanošću.

Korlević se u sklopu Zvjezdarnice Višnjan bavi promicanjem znanosti, razvojem metoda kreativnog razmišljanja te projektima zaštite prirodne, kulturne i znanstvene baštine, priopćio je u srijedu HUOJ, navodeći da je taj znanstvenik tijekom radnog vijeka potaknuo je velik broj djece i mladih na bavljenje znanošću, pokazujući da je svoje je znanje uvijek spreman dijeliti.

Žiri Grand PRixa HUOJ-a nada se da će njegov način komunikacije s djecom i mladima prigrliti i drugi.

VEZANE VIJESTI

„Korlević na sebi svojstven i zanimljiv način, prema današnjim kriterijima skromno, ali ustrajno, izravno i bez filtera u javnom diskursu govori o ključnim društvenim temama, poput važnosti osobnog razvoja i osobnoj odgovornosti, o ključnim tehnologijama koje će obilježiti 21. stoljeće, ali prije svega o nužnosti razvoja znanosti te evoluciji obrazovnog sustava kao neizostavnog temelja za bolju budućnost“, rekao je potpredsjednik žirija Grand PRixa HUOJ-a Igor Vukasović.

Iz komunikacijske perspektive njegova agenda nije politički obojena već je isključivo društveno i znanstveno usmjerena. Javni nastupi su mu pamtljivi i inspirativni, potkrijepljeni nepobitnim činjenicama i progresivnim tezama te tjeraju na razmišljanje, dodao je Vukasović.

U završnici izbora za Komunikatora 2019. Korleviću su izvrsnom su komunikacijom u prošloj godini konkurirali pučka pravobraniteljica Lora Vidović, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath Damir Sabol i ekonomist Vuk Vuković.

Korlević: Od prijenosa znanja važniji prijenos strasti

#related-news_0

„Raduje me da je do javnosti prošla poruka da svijet koji smo živjeli prije, više neće postojati u tom obliku ili da će postojati u jednoj rascijepljenoj formi“, kazao je Korado Korlević primajući priznanje.

Što se tiče same komunikacije istaknuo je da u školi nije najvažniji prijenos znanja, već su ključni prijenosi strasti i motivacije.

„Poruku koju sam ja pokušao prenijeti sa strašću i uvjerenjem da se nešto treba napraviti, jest ona da je investiranje u djecu najveća te jedina investicija koja se isplati raditi“, rekao je.

Titula Komunikator godine dodjeljuje se osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću, naveo je HUOJ.

U sklopu Grand PRixa HUOJ-a dodijelit će se još jedna posebna nagrada – ona za doprinos struci. U ostalim se kategorijama nagrađuju najbolji komunikacijski projekti.

Svečanost dodjele nagrada ove se godine zbog pandemije koronavirusa nije mogla održati, a dobitnici u devet natjecateljskih kategorija bit će objavljeni putem Facebook stranice HUOJ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.