"Stiče se dojam da je za dobro zaslužan HDZ i Stožer, za sve loše kriv je virus"

Vijesti 07. svi 202015:12 > 15:40
N1

Gradski vijećnik SDP-a u zadarskom Gradskom vijeću Jure Zubčić objasnio nam je zašto je napisao "Otvoreno pismo Capaku" zbog sjednice koja se odvija putem videokonferencije.

Spomenuto pismo je Zubčić objavio na svom Facebook profilu, a u njemu sebi, ali i ravnatelju HZJZ-a postavlja pitanje “Jesmo li otključani ili zaključani?” s obzirom na to da će se sjednica Gradskog vijeća odviti putem videokonferencije. Istovremeno, na snazi je relaksiranje mjera koje od ponedjeljka omogućava ponovno otvaranje restorana i kafića, dok, primjerice, frizerski saloni već rade.

“Svjestan da obraćanje gradskoj upravi nema smisla, a Capak je tako istaknut i daje preporuke za sve od plaža do autoškola, činio mi se kao prava adresa”, rekao nam je Zubčić zašto se obratio baš ovom istaknutom članu Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Imat ćemo sjednicu kada je već sve otvoreno, ljudi će moći boraviti u kafićima i restoranima. Videokonferenciju objašnjavaju epidemiološkim mjerama što bih donekle razumio da su na dnvenom redu samo četiri točke vezane za krizu uzrokovanu epidemijom koronavirusa. No, ukupno je 21 točka dnevnog reda među kojima je i izvješće o radu javne ustanove, dječjih vrtića, kazališta i tome slično. To nema veze s koronavirusom”, rekao nam je Zubčić i napomenuo da je prijedlog oporbenih krugova bio da se sjednica održi u dvorani ili praznom kazalištu u kojima se može osigurati sav potreban fizički razmak.

VEZANE VIJESTI

“Žele iskoristiti situaciju da sjednica prođe sa što manje rasprave. Vidio sam kako je prošla današnja sjednica u Zagrebu, kada gradonačelnik na kolege šalje šmrk, to nije ništa drugo no izigravanje demokracije. Ne vidim niti jedan drugi konkretan razlog zašto moram održavati videokonferenciju osim toga što se HDZ-u svidjelo što će biti manje rasprave i samo iskorištavaju priliku”, smatra Zubčić.

#related-news_0

Na pitanje misli li da rad Stožera tijekom koronakrize pogoduje popularnosti HZD-a, kratko je rekao:

“Neki Stožer hvale, neki su protiv. Meni su osobno u kasnijim odlukama poput dopuštanja procesije na Hvaru ili održavanja misa tijekom kojih neki svećenici daju hostije izravno u usta pokazali dvostruke kriterije. Imam dojam da za sve što je dobro, zaslužni su HDZ i Stožer, a za sve što je loše, kriv je virus”, zaključuje Zubčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.