Maras o incidentu u Okučanima: Plenković me vidio ondje, ne znam kako nije znao

Vijesti 12. svi 202013:20 > 13:29
N1

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras, u N1 studiju uživo još je jednom komentirao događaj s obljetnice Bljeska na kojoj je nosio majicu s amblemom HOS-a, zbog koje je predsjednik Milanović napustio obilježavanje. Ponovio je da to nije priča od 1. svibnja, već reakcija na obilježavanje iz Jasenovca i Milanovićevu izjavu o ploči.

“Ovo nije bila provokacija, nije bila namjera sebe stavljati u prvi plan, nego je plan bio odgovor Milanoviću da je amblem HOS-a zakonit i da tu nema ništa sporno“, rekao je Maras koji je komentirao i izjavu premijera Plenkovića, od prije tri dana, koji je rekao da nije znao za majicu, a da je, da bi to spriječio.

VEZANE VIJESTI

“On je mene tamo vidio, ne znam kako nije znao, ne znam zašto je promijenio… Ali na osnovu čega bi on to spriječio, ja pitam što je to nezakonito”, rekao je Maras i dodao da je odluku o tom potezu jednoglasno donijela udruga, a da ministar Medved ništa nije znao, ali da ga je tamo vidio i da je sve bilo jasno.

“Kažu da HOS nije sudjelovao u Bljesku, ali je kao dio vojske, a 11 pripadnika HOS-a bilo je tamo sa svojim amblemima, kao dio hrvatske vojske”, ponovio je Maras.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.