Divjak objasnila kako će maturanti u samoizolaciji moći polagati maturu

Vijesti 14. svi 202012:02 > 12:08
N1

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, uoči sjednice Vlade komentirala je novine koje će se uvesti u sustav obrazovanja početkom iduće školske godine.

“Mi smo 2018. godine, kad smo donijeli odluku o obveznoj informatici u 5. i 6. razredu, u toj odluci kazali da 2020. od jeseni krene izborna informatika od 1. razreda osnovne škole, dakle, i u razrednoj nastavi i u tom smislu sad je vrijeme da se to uzme u obzir i da škole izbornu informatiku nude od prvog razreda”, rekla je Divjak.

VEZANE VIJESTI

 Što se tiče učenika kojima je određena samoizolacija, a koji moraju polagati državnu maturu, ministrica je rekla da takvi učenici, prema službenom dokumentu HZJZ-a, ne mogu pristupiti ispitima državne mature. “Ako se nešto promijeni, onda će se i dokument promijeniti”, rekla je ministrica.

“Ako zbog opravdanih razloga niste bili na maturi, tada idete na jesenski rok i onda se možete upisati na fakultet, pod uvjetom da imate veći broj bodova od zadnjeg pozicioniranog na listi. On se ne izbacuje s liste, nego se na taj način povećava broj upisanih studenata, tako je i dosad bilo”, rekla je Divjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.