Kitarović u zadnji tren otkazala posjet Kumrovcu

Vijesti 22. svi 201509:35 > 14:28
Ilustracija

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović priopćeno je kako je za danas sazvana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je prvu sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost za danas u 17 sati.

Predsjednica Grabar-Kitarović donijela je 15. svibnja odluku o osnivanju Vijeća za domovinsku sigurnost, a za predsjednika Vijeća imenovan je umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević.

Vijeće će voditI stručne rasprave o pojedinim pitanjima iz područja nacionalne odnosno domovinske sigurnosti u svrhu pripreme odgovarajućih stručnih podloga i analiza iz navedenog područja te pružanja savjeta predsjednici države u izvršavanju Ustavom utvrđenih dužnosti i ovlasti.

Prethodno je objavljeno kako će predsjednica  u 15 sati u Kumrovcu obići izložbu “Pokloni Josipu Brozu iz Vile Zagorje” u Muzeju Hrvatskog zagorja, ali je naknadno objavljeno da ipak neće ići u Kumrovec jer se zadržala prilikom posjete Ličko-senjskoj županiji te će morati žuriti kako bi stigla na sjednicu Vijeća na vrijeme.