Totgergeli: Bernardićeva se ekipa u Bjelovaru krpa s Bajsom

Vijesti 21. svi 202019:46 > 19:51
Damir Spehar/PIXSELL

Saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli rekao je u četvrtak da Bernardićeva ekipa u Bjelovar ne dolazi četiri godine, sjete ih se kad su parlamentarni izbori, a svjesni koliko im je loša ekipa u gradu, krpaju se sa županom Bajsom.

Vlada Andreja Plenkovića, zahvaljujući poreznoj reformi, povećala je prihod Bjelovarsko-bilogorske županije 22 milijuna kuna te učinkovitost u povlačenju novca iz EU fondova, što je omogućilo energetsku obnovu domova zdravlja i škola, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a.

VEZANA VIJEST

U vezi s izjavama predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je nedavno posjetio Bjelovar i ustvrdio kako je Vlada propustila provesti reforme, Miro Totgergeli je rekao da i Bernardićeva ekipa četiri godine ne dolazi u Bjelovar te da ih se “sjete samo kad su parlamentarni izbori”.

“Svjesni su koliko im je ovdje loša ekipa pa je krpaju s Bajsom”, istaknuo je Totgergeli.

Upozorio je da je Ured državne revizije Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dao uvjetno mišljenje zbog, kako je rekao, niza nepravilnosti.

#related-news_0

“No ista ta revizija potvrdila je da je prihod od poreza na dohodak zahvaljujući reformama ove Vlade povećan s 26,3 milijuna kuna u 2017. na 48,6 milijuna kuna u 2018. godini, što je 22 milijuna kuna više. Uz to, znatno je povećana učinkovitost povlačenja novca iz EU fondova, što je omogućilo energetsku obnovu domova zdravlja i škola. Za mandata ove Vlade u promet je puštena pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec i brza cesta od Vrbovca do Farkaševca, a sredinom lipnja kreće nastavak izgradnje”, podsjetio je Totgergeli.

Govoreći o nalazu Ureda državne revizije, istaknuo je kako je utvrđeno da se na zna točno na što je potrošeno milijun kuna, za što su ispostavljeni računi.

“U revizorskom nalazu stoji i da je na plaće potrošeno 15 posto više nego što se smjelo, gotovo milijun kuna, ali to ih nije spriječilo da nastave zapošljavati Berine kadrove”, rekao je Totgergeli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.