Policija moli za pomoć: Pomozite nam otkriti ubojicu

Vijesti 24. svi 201515:16 > 15:23
PU Split

Dvije i pol godine nakon što je u splitskoj lučici Zenta pronađeno raskomadano tijelo muške osobe, splitska policija još uvijek nije uspjela utvrditi niti identitet žrtve.

Podsjetimo, riječ je o muškaracu čiji je goli torzo, bez nogu, otkriven 16. listopada 2012. godine u jednoj od procjepa među stijenama lukobrana na Zenti.

Tijekom tog razdoblja kontaktirali su sve moguće institucije na splitskom području, pa i šire, koje se skrbe o starijim osobama, bolnice, staračke domove, liječničke ordinacije obiteljske medicine, pa čak su i poštarima dijelili fotografije odnosno fotorobot pronađenog muškarca.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je izuzet DNK preminule osobe, on se nije mogao ni s čim usporediti jer ga nema u policijskim bazama u Hrvatskoj. Obaviještene su i policije susjednih država, no ni one nisu dale nikakvu informaciju koja bi pomogla “suziti” potragu.

Ništa, dakle, nije pomoglo da se utvrdi tko je žrtva, nikakav trag nije postojao, nitko nije prijavio nestanak takve osobe, nitko nije javio da je zamijetio da uopće poznaje osobu takvog profila, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, splitski policajci ne odustaju i ne žele zaključiti slučaj i spremiti ga u ladicu jer su uvjereni da bi otkrivanjem identiteta žrtve vrlo lako došli i do počinitelja te stoga još jednom pozivaju sve one koji imaju bilo kakvu informaciju, pa čak ako je smatraju i potpuno beznačajnom, da se jave i pomognu u rasvjetljavanju ovog nesvakidašnjeg misterija.