Ukinuta presuda u tužbi Ante Ramljaka protiv Bernardića, ide se na novo suđenje

Vijesti 03. lip 202009:59 > 10:11
Patrik Macek/PIXSELL

Županijski sud u Osijeku vratio je na ponovno suđenje slučaj tužbe bivšeg Vladina povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka, protiv predsjednika SDP-a, Davora Bernardića, potvrđeno je sa suda za N1.

“Na Županijskom sudu u Osijeku u građanskom predmetu br. Gž-1634/2019, u II-stupanjskom odlučivanju povodom presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu br. Pn-3127/2017 od 3. travnja 2019. povodom tužbe tužitelja Ante Ramljaka protiv tuženika Davora Bernardića sa zahtjevom tužitelja protiv tuženika za naknadu neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti – prava na dostojanstvo, ugled, čast i ime, Županijski sud u Osijeku u vijeću odlučio – rješenjem, da prihvati žalbu tuženika Davora Bernardića i ukine presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu u pobijanom i dosuđujućem dijelu i u odluci o troškovima kojom je dosuđeno na ime naknade tužitelju iznos od 75.000,00 kuna. Odlukom suda – rješenjem kojom je prihvaćena žalba tuženika, i naloženo da u tom dijelu predmet vraća sudu na ponovno suđenje, je naloženo i da se postupak provede pred drugim sucem pojedincem”, priopćio je Županijski sud u Osijeku za N1.

Podsjetimo, Ramljak je od Bernardića tražio 150 tisuća kuna zbog njegove izjave u kojoj ga je označio kao člana ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda.

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćnoj je presudi u veljači 2019. godine djelomično prihvatio Ramljakove argumente i dosudio mu odštetu od 75 tisuća kuna.

Sad je na Županijskom sudu u Osijeku ukinuta ta presuda zagrebačkog suda i naloženo novo suđenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.