Anušić: "Volio bih da Škoro bude nositelj u 4. izbornoj jedinici"

Vijesti 05. lip 202013:34 > 13:35
N1

Na potpisivanju Ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području Slavonije nazočio je i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić koji je tom prilikom komentirao nadolazeće parlamentarne izbore i HDZ- ove izborne liste u Slavoniji.

“Nositelji lista su predstavljeni, kada budemo imali imena kod drugih političkih opcija, znat ćemo tko će se kome suprotstaviti. Četiri godine smo imali priliku voditi politiku i napravili smo pomake unaprijed, ključno je imati kontinuitet uzlazne putanje i tu ne bi trebalo pojašnjavati zašto treba nastaviti strategiju koja je dobra”, rekao je Anušić i istaknuo kako su obje krize, Agrokor i koronavirus, dobro odradili.

U 4. i 5. izbornoj jedinici očekuje više mandata no prije četiri godine, a smatra da su kroz brojne aktivnosti i projekte Slavoniju i Baranju vratili na političku scenu.

VEZANE VIJESTI

“Slavoniji najmanje treba promjena političkog smjera, već joj treba kontinuitet, ne trebaju nam eksperimenti, vrsta inata i vraćanje na pozicije od prije pet godina. U 4. izbornoj jedinici očekujem ozbiljnu bitku, volio bih vidjeti najjače kandidate SDP-a, Mosta, Domovinskog pokreta, s njima razgovarati o tome što smo radili četiri godine i kroz sučeljavanja raspraviti o budućnosti. Želio bih da nositelj bude Škoro i najjači nositelj iz SDP-a da možemo suočiti činjenice, a ne razgovarati o ustašama i partizanima”.

#related-news_0

Što se Ivana Penave tiče, Anušić smatra da je on svoj politički put nastavio dalje, no da je stranka bitnija od svakog pojedinca.

“Tu smo da odradimo dalje ili da nestanemo s političke scene, kada govorimo o Vukovaru, govorimo o činjenicama da je za istok Hrvatske ova Vlada napravila više od svih drugih zajedno. Uvijek je Slavonija ključna i bitna, 1991. je bila ključ obrane Hrvatske, a imala je ključnu odluku kada se zbrajaju mandati, kada netko dobiva ili gubi izbore. Problem je što to nikada nije iskoristila, uvijek smo bili na rubu političkih, društvenih i gospodarskih događanja i to je proizvelo određen otpor. Ovoga puta Slavonija ima šansu nastaviti dobar kontinuitet i početi novu eru”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.