Mladež HDZ-a: Zabranite Let 3, vrijeđa Crkvu i državu

Vijesti 26. svi 201510:32 > 10:38
youtube/screenshot

Najavljeni koncert grupe Let 3 u Sisku, 3. lipnja, organiziran u povodu Dana grada Siska uznemirio je gradsku i županijsku mladež HDZ-a. Oni u svom priopćenju ističu da je vrlo često glazbena grupa Let 3 svojim nastupima znala ''pokazivati oblike vulgarizma i nemoral''.

Također, smatraju mladi HDZ-ovci, Let 3 se ”ističu scenskim nastupima i performansima kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge. Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska”.

Mladi HDZ-ovci Siska i Županije traže da se, s obzirom da je riječ o novcu iz gradskog proračuna, građanima Siska omogući sudjelovanje u donošenju odluke o glavnom izvođaču na proslavi Dana Grada, a ne ”da im se nameće izbor glazbene grupe čiji sadržaj nije primjeren za širu publiku”.

Mladež HDZ-a zaključuje ”da je nastup takvih izvođača na Dan Grada Siska neprimjeren te će bespotrebno izazvati podijeljene reakcije među građanima”.