Grabar-Kitarović kandidatkinja za članicu MOO-a: Veseli me i počašćena sam!

Vijesti 10. lip 202018:45 > 21:38
Slavko Midzor/PIXSELL (ilustracija)

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedna je od kandidatkinja za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora.

Ukupno pet osoba, tri žene i dva muškarca, predloženo je od strane Izvršnog odbora za nove članove Međunarodnog olimpijskog odbora.

“Izborom ovih pet kandidata čitav Međunarodni olimpijski odbor će imati koristi od njihovih vrijednih vještina i stručnosti. Također podižemo broj ženskih članica na 39”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Uz Reemu Bandar Al-Saud i Kolindu Grabar-Kitarović, Izvršni odbor MOO-a predlaže još Kubanku Mariu de la Caridad Colón Ruenes, Mongolca Battushiga Batbolda i predsjednika Međunarodnog atletskog saveza Sebastiana Coea, objavljeno je na stranicama MOO-a.

Englez Sebastian Coe, dvostruki olimpijski pobjednik na 1.500 m, nije bio na popisu u prosincu prošle godine kada je objavljen popis nominiranih, a Bach je tada izjavio da kandidatura dvostrukog Britanca nije podržana zbog rizika od “sukoba interesa”, ali da su mu “vrata i dalje otvorena”.

Coe je također i predsjednik savjetodavne tvrtke CSM čije su aktivnosti u olimpijskom pokretu stvarale sukob interesa.

“Ono što se promijenilo je da je Coe promijenio svoj status unutar tvrtke u kojoj je direktor za što će biti podnesena potrebna dokumentacija do srpnja”, rekao je u srijedu Bach.

Za svake kandidate i kandidatkinje priložen je i životopis u kojem je navedno njihovo obrazovanje, karijerni put, istaknute aktivnosti i nagrade koje su primili.

O ulasku Kolinde Grabar- Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.