Ivan Vrdoljak: HNS će okupiti Slavonski pokret

Vijesti 14. lip 202012:40 > 12:46
Marin Tironi/PIXSELL

Koordinator HNS-a za 4. izbornu jedinicu Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju u Osijeku kako će na parlamentarnim izborima HNS u toj jedinici okupiti Slavonski pokret, koji će, uz koaliciju s HSS-om "Braće Radić" uključivati sadašnje i bivše čelnike lokalne samouprave.

Vrdoljak je izvijestio da su se Slavonskom pokretu, uz ostale, pridružili gradonačelnici Osijeka i Belišća, Ivan Vrkić i Dinko Burić te bivši đakovački gradaonačelnik Zoran Vinković.

Vrdoljak: Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u “nego zdravom razumu”

Ustvrdio je kako HNS, ovi ljudi i on osobno, nikada neće pripadati ni HDZ-u niti SDP-u, “nego zdravom razumu i rezultatu kojeg moraju isporučiti građanima”.

Svi oni koji će pomoći da Slavonija i Hrvatska krenu naprijed, a ne da se vraćaju u ideološke rovove bit će naši prijatelji i suradnici, a svi koji misle da će na retorikama podjele i svađe napraviti neki rezultat će, nadam se, biti poraženi na ovim izborima od Slavonskog pokreta, poručio je Vrdoljak.

VEZANE VIJESTI

Građane je pozvao da na izborima glasaju za ljude koji su im najbliži, a ne za one koji ih vode u povijesne svađe i rovove, ocijenivši kako bi osječki gradonačelnik Ivan Vrkić “bio najidealniji predsjednik Hrvatskog sabora, jer je Osijeku vratio ugled, pa može i Saboru”.

Smatra kako će na izborima 5. srpnja građani odlučiti tko će biti premijer – Andrej Plenković ili Davor Bernardić – ali, još važnije, “tko će s njima biti u koaliciji, tko će inzistirati na realizaciji nekih programa i tko će ih natjerati na brigu u Slavoniji”. Tu, dodao je, postoje dvije opcije, od kojih su jedna “Miroslav Škoro i njegova sestra”, a druga Slavonski pokret s HNS-om.

Na pitanje što zamjera Domovinskom pokretu i zašto im je Miroslav Škoro trn u oku, Vrdoljak je odgovorio kako mu Škoro nije trn u oku, ali da ima dojam da Škoro svojim nastupima Hrvatsku opet vodi u podjele i potencira sukobe. “To ne treba raditi, već pričati o tome tko će dati koji doprinos”, dodao je Vrdoljak.

Ako Škoro računa na dominantne glasove u Slavoniji, onda je valjda ovdje trebao biti i staviti svoje ime, ovdje gdje se rodio i živio, rekao je Vrdoljak podsjetivši kako je Škoro u 4. izbornoj jedinici odlučio kandidirati svoju sestru, a sam otišao u 2. izbornu jedinicu.

Vrdoljak je najavio i da će njihova konačna izborna lista i raspored mjesta biti definirana večeras i predana u ponedjeljak, a potvrdio je da će on biti nositelj liste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.