SDSS-ova zastupnica: "Ne želim da ijedna žena čita poruke koje smo čuli"

Vijesti 15. lip 202012:53 > 12:58
Patrik Macek/PIXSELL

SDSS je danas u Hrvatskom saboru predao kandidacijske liste za parlamentarne izbore 5. srpnja.

Nakon predaje kandidacijskih lista novinarima su se kratko obratili SDSS-ova saborska zastupnica Dragana Jeckov i predsjednik stranke Milorad Pupovac.

VEZANE VIJESTI

“Ne želim da niti jedna žena u Hrvatskoj, nijedna Hrvatica, nijedna Srpkinja, ne čita poruke koje smo imali prilike čuti. Naše zalaganje ići će u tom smjeru da postanemo tolerantnije i normalnije društvo. Želimo neopterećeno društvo, želimo biti ono što jesmo, poštujemo druge, zauzvrat očekujemo poštovanje”, istaknula je Dragana Jeckov.

“Tko god želi biti etnobiznismen na način na koji sam ja, prepustit ćemo svojih 24 sata. Tko god želi biti u koži etnobiznismena poput mene, rado ću mu tu kožu prepustiti na 24 sata, a njihovu kožu i biznis mi čast ne dopušta ne da obučem i preuzmem, nego da budem blizu”, rekao je Milorad Pupovac i dodao:

“Oni koji su lansirali priču o etnobiznismenima, na kraju su bili katapultirani iz hrvatske politike pa se nadam da će i oni koji tu priču obnavljaju biti katapultirani. Oni koji na predrasudama grade političku moć, obmanjuju narod, ti druge nazivaju etnobiznismenima, a oni su ogledni primjer toga koji na etničkoj mržnji prave politički biznis da nastave praviti svoj pravi biznis – profiterski, jer sve što su dosad radili, bilo je profiterstvo, i kad su bježali od rata, i kad su se vratili u zemlju, sve je bilo u funkciji toga. Te mesije bi narod trebao prozrijeti, smjestiti gdje im je mjesto, a ne da sluša njihove priče kako mogu hodati po vodi, a ni plivati ne znaju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.