Mršić: "Ne morate sjediti u Vladi niti u Saboru da biste sudjelovali u promjeni"

Vijesti 15. lip 202014:06 > 14:24
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zvonimir Mršić iz gospodarskog savjeta SDP-a bio je gost N1 Studija uživo.

Mršić se nije našao na izbornim listama Restart koalicije. 

“Ja sam rekao predsjedniku Bernardiću da sam spreman pomoći u oblikovanje ekonomskog programa, ali moj motiv je promjena koja bi se mogla dogoditi u Hrvatskoj, a ne mjesto u Saboru. Ja sam bio u Saboru 2,5 mandata i mislim da je to sasvim dovoljno. Ne nužno, ja mislim da je ovo trenutak koji se događa periodično u povijesti da imate priliku napraviti transformativne procese”, rekao je Mršić. 

Koronakriza je pokazala da su građani spremni mijenjati se ukoliko ih se uvjeri da je to za njihovo dobro, kazao je. 

“Vidimo da se Glas poduzetnika artikulirao kao jedna interesna skupina koja gura da se dogode neke promjene. Postoji cijeli niz pozicija od samog građanina pa do premijera. Ne morate sjediti u Vladi da biste sudjelovali u promjeni, niti u Hrvatskom saboru”, ističe Mršić.

Kaže kako su ovo izbori prije svega za Sabor. 

“Ovo nisu izbori za premijera, već izbori za Sabor i zastupnike u Saboru. Nemojmo očekivati da netko drugi riješi naše probleme, nego mi sami u tome moramo sudjelovati. Moramo više vjerovati u sebe, moramo prije svega uvjeriti sebe da nešto možemo”, veli Mršić. 

O Davoru Bernardiću kao potencijalnom premijeru kaže kako on u ovom trenutku ima manje iskustva od Andreja Plenkovića jer je Andrej Plenković bio premijer četiri godine. 

“Ukoliko će Restart koalicija biti relativni pobjednik izbora, Davor Bernardić ima pravo izaći pred zastupnike i tražiti potporu 76 zastupnika za sastavljanje Vlade. Osim Ive Sanadera, niti jedan drugi premijer nije ponovio mandat”, rekao je. 

“Ono što je moje iskustvo s Davorom u proteklom razdoblju, Davor Bernardić je osoba koja je jako inteligentna. Ima težnju za učenjem i stvaranjem tima”, dodaje Mršić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.