Banožić: Nastavljamo prodavati sve neadekvatno u portfelju državne imovine

Vijesti 15. lip 202014:57 > 14:59
Igor Soban/PIXSELL

Nastavit ćemo i dalje prodavati sve što je neadekvatno u portfelju državne imovine i tamo gdje Hrvatska nema značajniji udio u upravljačkom paketu, a našla se u suvlasništvu, izjavio je u ponedjeljak ministar državne imovine Mario Banožić.

”Riječ je o najčešće o suvlasništvu koje nije nastalo kao nekakav proces privatizacije nego kao pomoć države jer se istovremeno vodila gospodarska i socijalna politika spašavanja radnih mjesta i tvrtki koje možda nisu najbolje gospodarski stajale”, precizirao je Banožić nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta “Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine” u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Govoreći o trendovima u upravljanju državnom imovinom, Banožić je dodao da je ministarstvo donijelo strateški plan temeljem kojeg ostvaruje 280 milijuna kuna dobiti na osnovu prodanih nekretnina i poslovnih udjela.

Na taj način ministarstvo ostvaruje sve dosad zacrtano, kaže Banožić naglašavajući da je u prošloj godini taj plan prebačen za 40 posto.

”I dalje radimo prema planu, pri čemu se ne osjeti bitno da su na tržište nekretnina utjecali koronavirus i potres u Zagrebu. Vjerujemo da ćemo plan za ovu godinu ostvariti već u njezinoj prvoj polovici”, kazao je Banožić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.