Martina Dalić: 'Ne vjerujem da će ova kriza tako brzo proći'

Vijesti 15. lip 202022:51 > 22:57
N1 Hrvatska

Premijer Andrej Plenković jučer je nadugo i naširoko hvalio svoju bivšu potpredsjednicu Vlade za gospodarstvo koja je, kako tvrdi Plenković, spasila Agrokor od bankrota i spriječila gubitak 40.000 radnih mjesta, a o tome je sada govorila i sama Martina Dalić.

Martina Dalić pak obavlja honorarni posao za Svjetsku banku i još neka hrvatska poduzeća i trči okolo naokolo. I to tako trči, da je sama sa sobom istrčala maraton od 42,2 kilometra.

“Cestovno trčanje na duge pruge, tu sam našla sjajan hobi, a što se maratona tiče, prirpemala sam se za bečki maraton. Kako je otkazan, svejedno sam otrčala tu daljinu. Iduća prilika na koju računam je Bostonski maraton virtualno ili svakako Zagreb”, objasnila je Dalić novi hobi.

Premijer ju često spominje i hvali, no, kaže Dalić, razgovora o njenom angažmanu na izborima nije bilo

Kako će “istrčati” hrvatsko gospodarstvo nakon krize koju je uzrokovala epidemija koronavirusa?

“Kriza koja upravo nastaje, ne bih se priklonila mišljenjima da će do biti jako brzo i jako kratko, nešto što će proći za mjesec, dva. Radi se o krizi koja je pogodila cijeli svijet, sve zemlje, to nije financijska kriza i procjene pokazuju da ovaj pad u ovoj godini između devet i 10 posto, očekivanom rastom u idućoj godini neće biti nadoknađen. Tu smo već u 2022., a to tkivo krize, ono nastaje iz različitih smjerova. Ono o čemu se kod nas puno govori, a to je turizam, to je samo dio priče. Drugi dio je izvoz, inudstrija, naši trgovinski partneri Italija, Njemačka, Slovenija, i oni su u krizi, to će se preliti na našu industriju. A sjećamo se da nas je iz duboke recesije izvukao upravo izvoz”, rekla je Martina Dalić za RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.