Plenković o susretu sa Đokovićem: To nije bliski kontakt i stvari su normalne

Vijesti 23. lip 202017:12 > 17:29
Ilustracija

Premijer Andrej Plenković još je jednom odbacio zahtjeve da ode u samoizolaciju jer se susreo s Novakom Đokovićem koji je pozitivan na koronavirus.

Premijer Andrej Plenković kaže da ga nije zabrinula informacija da je Novak Đoković zaražen koronavirusom jer je to, kaže, bio  kratak susret od tri minute i po definiciji bliskog kontakta to nije bliski kontakt i stvari su normalne.

“Uostalom jučer sam se treći put testirao”, ustvrdio je.

Na pitanje da prokomentira izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da ista pravila ne vrijede za sve kaže da pravila vrijede za sve. SDP-u je poručio da slušaju HZJZ i bolje čitaju.

VEZANE VIJESTI

Ponovio je tvrdnju da u SDP-u žele izbjeći njegovo sučeljavanje s Bernardićem pa zato inzistiraju na samoizolaciji. “A nadridoktori Maras i Beljak nisu u mom fokusu interesa”, dodao je.

Ustvrdio je da poštuju sve što HZJZ kaže.

Na pitanje našeg reportera Hrvoja Krešića, koji je citirao definiciju bliskog kontakta prema HZJZ-u, premijer odgovara: “Nije bilo niti jednoga od toga, ako ima nekoga tko se više dezinficira od mene u ova četiri mjeseca, a da nije zdravstveni djelatnik volio bih da ga nađete. 

#related-news_0

Ja vam govorim što je fizički kontakt koji bi omogućio prijenos i ovo nije bilo to gospodine Krešiću, ja znam da vi volite agitirati za ekipu za koju biste željeli da nije u oporbi nego na vlasti, ja vas razumijem.”

Krešić mu je na to odgovorio da ne agitira nego mu postavlja pitanja kao novinar,  a da ga premijer u nedostatku odgovora optužuje za agitiranje za pojedine političke stranke.

Plenković mu je na to odgovorio kako ga nije nizašto optužio i ponovio da nije bio s Đokovićem dulje od 15 minuta.  Premijer je na  pitanja novinara odgovarao iz Zaprešića gdje je u predizbornoj kampanji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.