Kliman: TDR neće zatvoriti vrata, sve će biti riješeno kroz jedan sastanak

Vijesti 24. lip 202012:07 > 12:22
N1

Anton Kliman, bivši ministar turizma u Vladi Tihomira Oreškovića i HDZ-ov kandidat u 8. izbornoj jedinici, u Studiju N1 uživo rekao je da HDZ u Istri ima prostora za napredak, no uvjeren je u pobjedu stranke.

HDZ-ov Anton Kliman rekao je da desno u Istri ima ponešto drugačiju percepciju nego u nekim drugim dijelovimaa Hrvatske: “Desno u Istri je dovoljno da ste u centru, u jednoj konzervativnoj politici. Nema tu natruhe desnog kao u tvrđim krajevima Hrvatske. Otvara se nova stranica za HDZ i pogled u budućnost.”

VEZANE VIJESTI

Budući da u 8. izbornoj jedinici tradicionalno pobjeđuje SDP i ljevica, Kliman kaže da HDZ u Istri ima puno prostora za napredak te da se nada da će krenuti uzlaznom putanjom. Potez Andreja Plenkovića da na listu stavi i oponenta s unutarstranačkih izbora, Miru Kovača, Kliman smatra mudrom odlukom “da se sve snage ujedine”.

Kritike brojnih oporbenih čelnika premijeru Andreju Plenkoviću zbog činjenice da nakon druženja u Zadru nije otišao u samoizolaciju, komentirao je:

“Kad nemate boljih političkih tema za raspravu, pokušava se smjer komunikacije svesti na ove razine. Struka je sve rekla, nije trebao. HZJZ je objasnio što znači bliski kontakt. Jasno je da premijer nije bio u takvom kontaktu, tu nema mjesta špekulaciji. Mislim da je premijer dovoljno odgovoran i ne bi ugrožavao zdravlje ljudi. Da se osjeća tako, povukao bi taj potez.”

#related-news_0

Kliman je zadovoljan što su turisti Hrvatsku prepoznali kao sigurnu destinaciju, što slovenski i austrijski turisti već dolaze na odmore, a od turizma očekuje da bude na razini za očuvanje kvalitete ponude.

Komentirao je i nedavnu vijest da multinacionalna kompanija BAT (British American Tobacco) namjerava ugasiti Tvornicu duhana Rovinj i prozvodnju preseliti iz Kanfanara nedaleko od Rovinja u neku drugu državu.

“To je došlo sad prije nekoliko dana u fokus. Komuniciram s premijerom, Vladom i ministrima, te upravom BAT-a u Hrvatskoj. BAT je velika tvrtka svjetskog brenda i bila je otežana komunikacija. Po formiranju nove hrvatske Vlade s premijerom Plenkovićem koji je detaljno upoznat s problemima BAT-a, svi problemi će biti riješeni kroz jedan sastanak, uvjeren sam. To je važna tvrtka za Istru. Znam da se neće zatvoriti vrata.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.