„Ja ne mogu biti ničiji žetončić, u Primoštenu su stranke moji žetončići“

Vijesti 01. srp 202010:45 > 10:47
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stipe Petrina, prema nizu anketa, sa svoje liste u IX izbornoj jedinici ulazi u Sabor. Obećava da neće ići niti s HDZ-om niti sa SDP-om, a Most danas vidi kao srednjovjekovnu desnicu.

Javio se Skypeom iz svog Primoštena za N1 i potvrdio da mu je popularnost takva da sigurno ulazi u Sabor:

„Pa da, tako kažu ankete, tako kažu i naše ankete, a imam informaciju da tako kaže i anketa koju je radio HDZ.“

Takav svoj uspjeh objašnjava time što je do sada svaki put kad je izlazio na izbore imao nešto više od tri posto glasova, a sada je na listi i Akcija mladih iz Zadra.

VEZANE VIJESTI

„ Jednako tako je i Živi zid aktivan u ZD županiji. Usto i SiP… Možda izgledamo šaroliki, ali svi koji smo tamo na listi, smo antisistemski“, rekao je Petrina i dodao da bi posebno volio da im se pridruži Ivan Lovrinović.

Petrina ne pristaje na konstataciju da njegova lista postaje neki novi „Most“.

„Prije bi se moglo reći da je Most ostao na istim razinama. Most je imao priliku promijeniti Hrvatsku na bolje“, rekao je i dalje komentirao da je Most dvaput išao s HDZ-om zato što stranka nije mogla ići s „drugom stranom“ zato što je „Petrov imao repove u Metkoviću“.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Petrina se „apsolutno slaže“ da je Most danas jedna konzervativna desna opcija:

„ Pa vidite što Most smatra pojačanjem, kojeg profila su ti ljudi. Ne vidim ništa loše u tome da je netko desnica, ali srednjovjekovna desnica kojoj Most očito danas pripada…“

Rekao je da je on jedini akter na političkoj sceni na ovim izborima koji iza sebe ima 20 godina uspješnih rezultata svog rada i da mu ne pada na kraj pameti biti ičiji „žetončić“. Dapače:

„U Primoštenu su 20 godina (druge) stranke moji žetončići.“

#related-news_0

Ne pristaje dati punu podršku niti Andreju Plenkoviću niti Davoru Bernardiću: „Ne bih sigurno ni za jednog ni za drugog diga ruku. Da sam riječ i mislim da ne moram to ovjeravati kod bilježnika…“

A o tome što misli da će dalje biti s Domovinskim pokretom, Petrina kaže da smatra da će doživjeti sudbinu Mosta od prije nekoliko godina kad se dio članova odcijepio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.