Tomislav Tomašević: Disat ćemo im za vratom!

Vijesti 07. srp 202008:19 > 08:23
Ilustracija

U emisiji U Mreži Prvog Hrvatskog radija jutros su gostovali Tomislav Tomašević iz Možemo!, Mario Kapulica iz HDZ-a i Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta. Govorili su o tome koji su im ciljevi u saboru i što žele promijeniti.

Tomašević je rekao kako je parlament postao stroj za dizanje ruku. “Mislim da to nije dobro i to treba promijeniti i kad kažem da ćemo biti oporba kakvu nisu vidjeli to i mislim, disat ćemo im za vratom. HDZ se ne može promijeniti i dalje će biti automat za afere”, rekao je Tomašević.

VEZANA VIJEST

Škorina sestra Vesna Vučemilović kazala je kako će raditi na tome da vrate dignitet saboru. Na pitanje što to znači, odgovorila je:

“Dosad se radilo petkom kad je trebalo dizati ručice. To nije način na koji treba funkcionirati sabor. Premijer ne može biti faraon i odlučivati o svemu, sabor treba biti zakonodavna vlast u Hrvatskoj i bit ćemo dio konstruktivne oporbe. Nećemo ići odmah protiv svega što vlada predloži, ako se slažemo programski onda ćemo podržati”, rekla je Vučemilović i dodala kako nisu razočarani izbornim uspjehom.

Javio se HDZ-ov Mario Kapulica koji joj je poručio:

“Bilo bi dobro da iz Domovinskog pokreta počnu slati poruke građanima za ono što je bitno. Umjesto takve poruke čuli smo priču o promatračici i nekom incidentu i šalje se poruka da u ovu državu ne treba imati povjerenja, da službe neće ništa raditi. Ja bi htio čuti, treba li vjerovati u ovu državu?” upitao je.

Vučemilović je rekla kako ne zna o čemu priča, a Kapulica ju je posjetio da je tu priču ispričao Škoro u izbornoj noći.

“Dogodio se nasrtaj na jednu našu promatračicu u Dalmaciji, ja vjerujem u državne institucije i da će sankcionirati krivce”, rekla je za HR.