Hrebak o klubu zastupnika liberala: Bliži smo opciji s Čačićem nego sa Štromarom

Vijesti 09. srp 202011:38 > 11:41
N1

Čelniku HSLS-a želja je unutar vladajuće većine osnovati klub liberala, o čemu je već razgovarao s Predragom Štromarom i Radimirom Čačićem, rekao je u N1 Studiju uživo.

“Ako želite dobro funkcionirati u Saboru trebate imati klub zastupnika”, smatra Dario Hrebak. Vjeruje da će sljedećih nekoliko dana okupiti svoj klub zastupnika HSLS-a i Reformista. Bliži su, kaže, opciji s Reformistima Radimira Čačića, nego Štromarovim HNS-om.

Na pitanje ne bi li u priču mogli ući i Fokus te Stranka s imenom i prezimenom, kaže kako nisu ni razgovarali s obzirom na to da su iz tih stranaka unaprijed rekli da ne žele biti dio vladajuće većine.

Transparentnost

Hrebak ističe da bi svi gradovi trebali uvesti princip transparentnosti, da se vidi kako gradonačelnici troše novac. Transparentnost mu je jedini zahtjev, a ministarstva i pozicije direktora državnih firmi, govori, ne žele.

VEZANE VIJESTI

Razlika između njega i liberala u oporbi je, kako objašnjava, to što oni ne mogu ispuniti ono što su obećali, dok HSLS može. “Meni su građani dali velik broj preferencijalnih glasova da isporučim obećano… HSLS nije HNS. Mi ne ucjenjujemo, mi ne tražimo više od onoga što su nam građani dali. Ministarstvo i direktore poduzeća tražio bi neki drugi HSLS”, poručio je Hrebak.

“Pitao sam Plenkovića, ‘Andrej hoćemo li napraviti transparentnost”, govori i dodaje da su stisnuli ruke i rekli ‘idemo’. “Meni je stisak ruke bitniji od papira, koji će danas sutra možda završiti u ladici.”

Želi skinutu stigmu s HSLS-a

Na pitanje smatra li da manjine dobivaju više nego što ima pripada, čelnik HSLS-a kaže: “To je njihovo pravo. Moji birači ne očekuju da HSLS sudjeluje u trgovini. HSLS posljednjih 20 godina ima stigmu da je trgovačka stranka. Želim skinuti tu stigmu, jedino što želim istrgovati je transparentnost… Zašto bih tražio kruha preko pogače? Dobio sam što sam tražio. Bitna nam je borba protiv korupcije.”

Upitan može li istodobno biti u saboru i biti gradonačelnik, kazao je da može.

#related-news_0

Rasterećenje poduzetništva, smanjenje poreznih davanja, ukidanje parafiskalnih nameta, za sve to se njegova stranka zalaže. Dodaje da žele nastaviti dalje s poreznim rasterećenjima i takve prijedloge će podržati.

“Posvetio sam se jednoj jedinoj stvari i želim da ju isporučimo”, poručuje bjelovarski gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.