U Otočcu izolacija kontakata urodila plodom, ali "oprez potrebniji nego ikada"

Vijesti 13. srp 202010:44 > 10:46
Robert Anic/PIXSELL

U Ličko-senjskoj županiji peti dan zaredom nema novooboljelih od covida-19 te epidemiolog Ivan Stanić kaže da je očigledno kako je u Otočcu situacija pod kontrolom i da je izolacija kontakata urodila plodom, ali da su oprez i samoodgovornost potrebniji nego ikada.

“Ličko-senjska županija ne može ostati po strani, samo je pitanje vremena kada će se i tu pojaviti novi slučajevi i zato poručujem ljudima da više nego ikada moraju biti samoodgovorni i što se tiče vlastitoga zdravlja i zdravlja drugih”, rekao je Stanić.

Uz nošenje maski, koje je od danas obavezno u trgovinama i drugdje, Stanić je pozvao na poštovanje distance pa i odgodu socijalnih kontakata do daljnjega.

Posebno važnim istaknuo je da se svi sa respiratornim simptomima odmah jave svom liječniku, da se isključi ili potvrdi zaraza, umjesto da čekaju par dana i da se širi mreža kontakata.

Županijski Stožer Civilne zaštite je izvijestio da je u Ličko-senjskoj županiji od covida-19 dosad oboljelo 30 osoba, od kojih je osam aktivnih slučajeva, 21 osoba je izliječena i jedna preminula.

U samoizolaciji je 36 osoba, a policija u redovitom nadzoru nije utvrdila nepoštivanje te mjere.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.