Matušić: U kolovozu značajan porast domaćih gostiju i nautičara

Vijesti 17. kol 202011:05 > 11:06
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Frano Matušić otkrio je u N1 studiju uživo da, po broju turista, Dubrovačko – neretvanska županija ima najgore rezultate, no neovisno o tome da je, za razliku od lipnja i srpnja, u kolovozu ostvareno 40 posto prošlogodišnjih noćenja.

„I to su izvrsni rezultati, da nam je netko rekao na proljeće, ne bismo vjerovali. Kumulativno smo od 1.siječnja, ostvarili 52 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna. Ovo je iznad svih očekivanja“, poručio je Matušić te dodao da u kolovozu imamo 22 posto više dolazaka domaćih gostiju te 10 posto više nautičara u odnosu na kolovoz prošle godine.

Što se tiče ograničenja koje nam nameću susjedne zemlje, nije htio pretjerano ulaziti u razloge.

VEZANE VIJESTI

„Naši gosti očito procjenjuju da je sigurnost bolja tu nego u njihovim matičnim zemljama i to je nama važno“, rekao je i podsjetio da se informacije s veleposlanicima i predstavnicima turističkih zajednica u tim zemljama, razmjenjuju na dnevnoj bazi.

„Pa vidite da i Talijani ne odustaju, dolaze i dalje, unatoč obavezi testiranja“, zaključuje Matušić koji očekuje nastavak dobre sezone u rujnu.

„Mi smo spremni da rujan i listopad odradimo kvalitetno, imat ćemo i razne akcije poput Tjedan odmora vrijedan, povoljne ponude, zatim tu su i cro kartice“, navodi Matušić te pojašnjava:

„Cro kartica je apsolutno zaživjela, imamo nekoliko tisuća izdanih, ali riječ je o privatnim računima, pa nemamo točne brojke i iznose. Moguće je i da osoba sama uplati novac, određeni iznos jer onda ima brojne pogodnosti i popuste“, kaže.

Na prozivke ugostitelja zbog skraćivanja radnog vremena rekao je da mu je žao, isto kao što mu je žao da su klubovi bili žarišta korone.

„Trebaju i ugostitelji biti svjesni da je pridržavanje mjera preduvjet za bilo kakav turizam“, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.