Upute za početak školske godine: Tko i kada u školi mora nositi maske?

Vijesti 24. kol 202015:12 > 15:18
Podijeli:
Izvor: INA FASSBENDER / AFP

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavljene su upute za početak nove školske godine. Upute su predstavili ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a. Školska godina počinje 7. rujna.

U predmetnoj nastavi, rečeno je, potrebno je urediti da djeca tijekom dana susreću što manje nastavnika. Tako je uputa da nastava bude dvosatna i trosatna. Također, ondje gdje nema smjenske nastave, trebalo bi je euvesti. Potrebno je, ako je potrebno i moguće pronaći zamjenski prostor unutar ili izvan škole, rekla je Pavić Šimetin.

“Što se tiče distance u osnovnim i srednjim školama – u onim razredima gdje bude previše djece, može se organizirati o organizaciji turnusne nastave tako da pola učenika ide u jednom periodu, a druga polovica u drugom. Sve ovisi o tome kako škola smatra da je najbolje.

Maske su obavezne u nekim situacijama.

Naročito s onima koji čekaju djecu koja obole, za to mora biti osiguran i prostor. Maske su obavezne i za roditelje druge djece koje ulaze u vrtiće ili škole, ali i to treba svesti na minumum. Obavezne su i za nastavnike koji međusobno komuniciraju”, dodala je Pavić Šimetin..

“Maske su obavezne za učenike od 5. razreda i učenike srednje škole ako se ne može postići razmak od 1.5 odnosno 2 metra u učionicama. Ako se taj razmak može postići, onda maske nisu obavezne u učionicama”, usvrdila je.

Sve upute donosimo na OVOM LINKU.