Procurila snimka razgovora Beroša i Zadravec o natječaju za ravnatelja bolnice

Vijesti 25. kol 202008:36 > 08:44
Igor Kralj/PIXSELL

Na YouTubeu je u ponedjeljak objavljena snimka navodnog razgovora između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Beroševe stranačke kolegice i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice.

Snimka traje nešto manje od pet minuta i glavna tema je natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice.

Dijana Zadravec u tom razgovoru protestira jer u tom trenutku misli da će njezin oponent Mario Zovak opet postati šef Vinogradske bolnice, odnosno da će ga ministar Beroš potvrditi.

On joj u snimljenom razgovoru govori kako je “vrh stranke njoj poslao jasnu poruku”.

Natječaj o kojem govore na kraju je poništen 8. lipnja jer ni jedan od prijavljenih kandidata na Upravnom vijeću nije dobio dovoljan broj glasova. Dr. Zovku je 6. srpnja istekao mandat i tada je postao v.d. ravnatelja. Prema zakonu, kao v.d. bolnicu može voditi godinu dana te u tom roku mora biti raspisan natječaj za ravnatelja.

Beroš je za Index rekao da ne može komentirati nešto što nije vidio. Potom su mu poslali snimku na što je rekao kako bi ‘za komentar trebalo pitati onoga tko je tu snimku pustio’ te da to nije on.

Zadravec je prvo za Index rekla da nema komentar, a potom se naknadno javila i između ostaloga rekla navela:

“Žao mi je da ministar Beroš ne samo da nije spriječio nelegalni čin, pokušaj proglašenja ravnatelja koji se kasnije pretvorio u izbor gospodina Zovaka za vd ravnatelja, već je i dao u javnost snimku razgovora gdje me je u društvu tajno, bez mog znanja snimao, iz koje se vidi moja iznerviranost i nemoć da se izborim s koruptivnom hobotnicom u zadnjih deset mjeseci.

Zovak i neki njegovi suradnici pokušali su preko privatne firme Europlantaže d.o.o. u kojoj radi povremeno Mia Primorac, inače službenica KBC SM “ kanalizirati “ 32 milijuna kuna koje sam ja dobila od Europske unije za KBC SM za moj projekt “Radiološki edukacijski centar”. Trenutak kad sam pokušala spriječiti to kriminalno djelo počinje moje proganjanje, manipulacije, prijetnje, ucjene od strane Zovaka i nekih pojedinaca iz vlasti koji imaju interesa u građevinskom lobiju. (Jutarnji list u kojem je Zovak u Izdavačkom savjetu objavio je 30-tak lažnih, netočnih tekstova u mjesec dana)”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.