Gradonačelnik Otočca: "Da je Zagreb Otočac, imao bi 2000 zaraženih"

Vijesti 08. ruj 202020:11 > 20:14
Ilustracija

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožera civilne zaštite Grada Otočca, zbog epidemiološke situacije na području Grada Otočca, Stožer civilne zaštite RH danas je donio Odluku o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Grada Otočca.

Odluka ograničenju okupljanja na svadbama i pogrebima (50 ljudi) te na privatnim okupljanjima (20) stupa na snagu od sutra, 9. rujna. Također, na 200 ljudi ograničen je broj sudionika na javnih manifestacijama, misama, sportskim natjecanjima, izložbama i slično. Škole nastavljaju s nastavom.

“Da je Zagreb Otočac, imao bi 2000 zaraženih”

“Danas u Otočcu imamo 9 novozaraženih koronom i ukupno je zaraženo 27 osoba. Većina je zaražena na svadbama. Ako to usporedimo sa Zagrebom to znači – da bi Zagreb imao 2 tisuće zaraženih. Imamo jednog zaraženog u domu za starije, u osnovnoj i srednjoj školi”, kazao je u Dnevniku HTV-a gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Ponovio je kako je situacija ozbiljna, ali još ne alarmantna te najavio da će, ako bude potrebno zabraniti rad škola s nastavom uživo i organizirati je na daljinu.

Nastava i dalje u školama

Na izvanrednoj sjednici Stožera Grada Otočca odlučeno je da će se i dalje održavati nastava u osnovnoj i srednjoj školi jer je utvrđeno da nitko od oboljele djece i zaposlenika ovih dana nije bio u školi ni u kontaktu s drugim učenicima i zaposlenicima.

Također, do daljnjega se u školi moraju nositi maske (osim nižih razreda) bez obzira na osiguran razmak, a maske se moraju nositi i u ugostiteljskih objektima, osim za stolom pri konzumaciji jela i pića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.