Plakat za kvartovsku manifestaciju razbijesnio vijećnike

Vijesti 08. lip 201515:57 > 16:00
Press

Vijećnici Gradske četvrti Novi Zagreb zapad poslali su priopćenje medijima u kojem su se, kako kažu, ogradili od "sramotnog plakata koji je organizator manifestacije Dani Laništa tiskao i koristio u komunikaciji prema građanima".

“Ovakvim plakatom organizator je ispolitizirao društveno sportsku manifestaciju Dani Laništa. Kada smo kao vijećnici prihvaćali pokroviteljstvo nismo bili upoznati s tekstom na plakatu. Nebojša Aleksić, vijećnik SDP-a, napominje: Protiv sam segragacije ljudi po bilo kojoj osnovi i nitko nema pravo ocjenjivati koliko je tko u postocima za Hrvatsku!.

Vijećnik Goran Kutlić napominje kako su Dani Laništa prvenstveno namjenjeni djeci i građanima, ali očito je organizator ovog puta odlučio pretvoriti obiteljsku manifestaciju u nacionalističko politički dernek.

Nezavisni vijećnik Josip Hren napominje da su se na dnu plakata našle nepotrebne riječi koje nisu primjerene pozivu na sportsko zabavnu priredbu kao što su Dani Laništa. “Žao mi je što je neki bedak iskoristio plakat i takve riječi naknadno umetnuo. Poticanjem na podjele Dani Laništa dobivaju novu konotaciju koja nije niti sportska niti zabavna. Jesu li pozvani na Dane Laništa oni koji su 99 % za Hrvatsku, a 1% npr. za Europsku uniju?!“ izjavio je Josip Hren.

„Nedopustivo je da se grb Republike Hrvatske zamagljuje u plakatu, a istovremeno se slovo „U“ stavlja u zapaljeno srce. Takvo grafičko rješenje sigurno nije prihvatljivo za Skupštinu Grada Zagreba i Vijeće Gradske četvrti kao pokrovitelje manifestacije.“ izjavio je Tomislav Koledić, vijećnik SDP-a.

Za kraj svi mi niže navedeni potpisnici želimo reći kako u potpunosti podržavamo manifestaciju Dani Laništa, ali ne i način na koji se organizator predstavlja stanovnicima naselja. Također nam je žao što se klub vijećnika Milana Bandića i Hrvatski Laburisti nisu ogradili od plakata, a bili su pozvani da se kao vijećnici ograde od istog”, stoji u priopćenju koje potpisuju vijećnici Nebojša Aleksić, Josip Hren, Tomislav Koledić. Marjanca Kostrevec, Darko Krušić, Goran Kutlić i Ivan Mahnić.

Press