Kazimir Ilijaš: Zagrebu treba radikalan zaokret u financiranju

Vijesti 10. ruj 202008:56 > 08:57
N1

Kazimir Ilijaš iz zagrebačkog HDZ-a za Novi dan komentirao je raspravu o Zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa.

Rekli smo da stanje financija u Gradu Zagrebu nije dobro i da treba zaokret, rekao je Ilijaš, dodavši da treba povećati prihode, a smanjiti rashode te da oni nude rješenja.

VEZANE VIJESTI

 “Smatramo da ovakvo stanje nije održivo i vjerujemo da će se naši prijedlozi sagledati i prihvatiti kako bi Grad Zagreb mogao funkcionirati”, rekao je Ilijaš.

Istaknuo je da je zagrebački HDZ “u projektnoj koaliciji sa strankom gradonačelnika Milana Bandića” te da je bitno da se projekti izvrše, spomenuvši projekt remetinečkog rotora, projekt natkrivanja tržnice u Španskom te školsku sportsku dvoranu u Granešini. “U tom dijelu smo itekako vodili računa i o ozbiljnosti izvršavanja projekata, ali i kritizirali stvari koje nisu dobre”, rekao je Ilijaš.

Što se tiče Zakona o obnovi grada Zagreba nakon potresa, Ilijaš je rekao da ima veliki broj amandmana iz oporbe, kao i da je jasan stav da ne mogu biti zadovoljni dok svim građanima ne budu obnovljeni domovi.

“Inzistirat ćemo. Nudimo rješenja i za financiranje Grada Zagreba. Treba radikalan zaokret u prihodima koje Grad Zagreb prikuplja na temelju onoga što ima”, rekao je Ilijaš, dodavši da u pričama oko potresa, poplave i epidemije koronavirusa nema mjesta politikantstvu.

“Bitno je da idemo u susret građanima, pred nama je jesen i lošije vrijeme i prioritet mora biti da nađemo rješenje koje će biti svrsishodno za sve građane, koje ne zanima tko će to napraviti, nego kada će se napraviti, obnova mora ići transparentno, kvalitetno i treba poštivanje procedure”, rekao je Ilijaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.