Tomašević oštar: Ovim tempom bit će zamijenjeno više od pola Sabora

Vijesti 18. ruj 202012:56 > 13:00
: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik zeleno-lijevog bloka u objavi na Twitteru komentirao je ukidanje imuniteta trojici saborskih zastupnika - Dražena Barišića, Vinka Grgića i Darka Puljašića.

“Prvi put u povijesti Sabora je odjednom skinut imunitet čak trojici zastupnika. Konstituirao se Sabor tek prije 50ak dana, a već trojici skinut imunitet na zahtjev DORHa. U prošlom mandatu je zamijenjeno više od pola vlade zbog optužbi za korupciju, a ovim tempom će i pola Sabora”, napisao je u objavi na Twitteru saborski zastupnik zeleno-lijevog bloka Tomislav Tomašević.

Podsjetimo, USKOK je sinoć pokrenuo istragu protiv direktora Janafa Dragana Kovačevića i još desetorice okrivljenika dok se za dvojicu gradonačelnika iz redova vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a, Barišića i Grgića, koji su i saborski zastupnici zahtijevalo ukidanje imuniteta. Sabor je danas izglasao da se dvama zastupnicima ukine imunitet.

Izglasano je i ukidanje imuniteta zastupnika Darka Puljašića. U njegovom slučaju radi se o nastavku kaznenog postupka iz 2018. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.