Kosor: Strah od Jugoslavije je tragikomičan

Vijesti 10. lip 201515:49 > 15:55
N1

Jadranka Kosor otkrila je zašto smatra da bi general Gotovina bio idealni posrednik u tim pregovorima, što misli o parolama iz šatora tipa '1991. protiv Jugoslavije, 2014. protiv Jugoslavena', komentira izjavu Milanovića kako je njegova Vlada najbolja u povijesti, rezimira dvije godine našeg članstva u EU...

”Dvije su godine prošle od našeg ulaska u Europsku uniju a meni se čini da se građani nisu do kraja osvijestili i što to zapravo znači. To je velika odgovornost”, rekla je Kosor u intervjuu za Jutarnji.hr.

”Strah od Jugoslavije je tragikomičan, pa hrvatski Ustav to zabranjuje”, rekla je Kosor i naglasila kako jedan dio politačara obmanjuje javnost oko te teme.

Komentirala je i Milanovićevu izjavu kako je njegova Vlada najbolja u povijesti. ”Mislim da će do kraja mandata to morati argumentirati. Europsku uniju je dobio na tanjuru od moje Vlade”, rekla je Kosor.

Upitana što misli o prosvjedima branitelja bivša premijerka je rekla kako nije zadovoljna pregovorima. ”Niti nakon dva sastanka nema napretka u pregovorima između Vlade i branitelja. A na prvom sastanku branitelji niti jednom riječju nisu tražili smjenu ministra Matića, a premijer Milanović nije niti spomenuo njihov odlazak iz Savske. Indikativno”, rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Smatra kako bi Gotovina bio idealni posrednik u tim pregovorima, ali nije sigurna da bi on na to pristao.