'Konkurencija među novim tehnologijama sve je veća'

Vijesti 11. lip 201508:28 > 08:29
N1

Gost Novog dana bio je Jeremy Maddocks, jedan od temeljnih ljudi u Cisco sistemima. Maddocks je gost NEM-a 2015, najvećeg medijskog događaja u našoj regiji koji je u tijeku u Dubrovniku, a koji okuplja najvažnije profesionalce iz industrije.

“Mnogi gledatelji možda i ne znaju, ali ono što sada gedaju daje im mnogo informacija, a koje se šalju dalje gledateljima koje se šalju Sisco sistemima. Cisco sistemi čine televiziju uživo mnogo zanimljivijom”.

Kazao je da je ključ u tome da postoje pozadinski kanali kojim ćete kontrolirati svoj sustav (mobitel, računalo…). “Ne radi se ovdje samo o gledanju televizije, već i o dodanim kvalitetama. Mislim da je IPTV najkorisnija platforma, ali i satelitska televizija također napreduje i razvija se. Sve ovisi o broju gledatelja, moramo biti otvoreni za sve opcije”.

Kazao je i da tehnologije nevjerojatno brzo rastu, zbog čega i Sisco sistemi moraju rasti. “Sada imamo sustav 4K, koji čini televiziju puno boljim iskustvom – možete dodati razne sadržaje, poput vremenske prognoze”.

Usporedio je i situaciju u regiji sa situacijom u ostatku svijeta te kazao je da najvažnije da se prilagodi tehnološkim mogućnostima i zahtjevima publike. Govoreći o nadolazećim tehnologijama , kazao je da ih je mnogo – umrežavanje gotovo svih uređaja u stanu…