"Hrvatska je zemlja s perspektivom, izgleda obećavajuće"

Vijesti 11. lip 201509:24 > 09:26
N1

Gost Novog dana bio je Apostolos Triantafyllou iz jednog od najvećih europskih i svjetskih satelitskih distributera Eutelsata. Triantafyllou je gost NEM-a 2015, najvećeg medijskog događaja u našoj regiji koji je u tijeku u Dubrovniku, a koji okuplja najvažnije profesionalce iz industrije.

“Danas Hrvati mogu uživati u TV programima koji su na Eutelsatu – možemo im nuditi broadband uslugu putem satelita. Eutelsat je u Hrvatskoj već 15 godina, mi smo vodeća tvrtka u ovom dijelu svijeta i na području bivše Jugoslavije”, kazao je.

Mnogo se govori o novim 4K tehnologijama. “Već danas postoje 4K ekrani, imamo i demo kanale na nekim od naših satelita tako da oni koji vole tu vrstu televizije mogu do nje i doći. Danas nam je standard HD”.

Govoreći o razvoju novih tehnologija u Hrvatskoj, kazao je da je tržište mnogo stradalo tijekom krize, ali da život nije stao. “Broj gledatelja satelitske televizije raste. Ako danas želite televiziju, samo vam satelit to može odmah omogućiti. U Hrvatskoj sve izgleda obećavajuće”, kazao je.