Milanović: Jakov Kitarović je dekor, čovjek je slučajno bio tamo

Vijesti 22. ruj 202012:10 > 12:14
N1

Predsjednik Zoran Milanović žestoko je danas komentirao aferu Janaf.

“Ako predsjednik ne bude komentirao istrage, neće nitko. Nema nikoga tko može štititi zdrav razum, a nema nitko tko je manje pozvan od komentiranja istraga od aktivnog suca. Situacija u kojima netko tko nije ni od koga izabran komentira mene ili bilo koga tko ima saborski mandat je neodrživa”, rekao je.

“Vidjeli smo to na predmetu istrage, a sad i na primjeru suda. Oni koji su mislili da će me ušutkati su naravno izvan sebe. Zna se tko vodi istrage, to je DORH, zna se tko je informiran, a to je ministar unutarnjih poslova i premijer. Bio sam premijer i znam sve, zato za mene u tom svijetu nema tajni. Nije me SOA obavijestila, jer SOA nema veze u tom smislu. To je posao koji je radio USKOK i krim-policija, o tome sve zna ministar unutarnjih poslova, o tome sve zna predsjednik Vlade”, rekao je Milanović…

Više čitajte OVDJE.

Dotaknuo se i izjave dojučerašnjega stranačkog kolege, Arsena Bauka, koji je Milanoviću, parafrazirajući njegovu izjavu svojoj protukandidatkinji na predsjedničkim izborima, poručio da mora paziti s kim se druži.

“Dragan Kovačević do jučer nije bio loše društvo. On je čovjek s nekim referencama, ja sam se s njim povremeno viđao. S kim se viđao Jakov Kitarović, to ne znam, ali pretpostavljam da nije s kriminalcima. To nije njegov milje. Pustite Jakova Kitarovića, on nije bitan u ovoj priči”, rekao je Milanović.

“Jakov Kitarović je dekor. Čovjek je slučajno bio tamo, čovjek ih je zeznuo na Martinje. Tko je još bio unutra? Bilo je još ljudi. Ovo je strašan skandal. Ni u koga ne upirem prstom, samo postavljam pitanje. DORH i USKOK vode istragu, zašto se nije postupalo? To je pravo pitanje”, rekao je predsjednik.