SDP-ovci u debati nisu štedjeli premijera Plenkovića

Vijesti 22. ruj 202021:51 > 21:57
N1

U subotu se održavaju unutarstranački izbori u SDP-u, a u utorak, na N1 televiziji, organizirali smo debatu kandidatkinje i kandidata za šefa te stranke.

Podsjetimo, petero je kandidata za čelno mjesto SDP-a: Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Željko Kolar, Marino Percan i Ranko Ostojić. Marino Percan bio je spriječen doći u N1 debatu.

Na pitanje koja je najgora osobina Zlatka Komadine MirelaAhmetović odgovara da je to neodlučnost. Kaže da joj je on otvorio politički put i da joj je uvijek bio na raspolaganju za savjet.

Na pitanje o kojoj je istrazi bio obaviješten dok je bio ministar, RankoOstojić kaže da ih je bilo puno. Na pitanje o tome je li imao informacije o istragama, kaže da je bio obaviješten po završetku kriminalističkog istraživanja.

Na pitanje docira li previše kolegama, PeđaGrbin kaže kako misli da ne i da mu to nije nedostatak. Na pitanje tko više docira on ili Plenković, kaže da nije siguran i da je moguće da je to nešto svojstveno pravnicima.

Ahmetović je rekla da Plenković vrši verbalno nasilje, a Ostojić se nadovezao da je bahat i dodao da se ne može Grbin uspoređivati s Plenkovićem. Kolar je rekao da premijer na pola pitanja koje mu postavljaju zastupnici ne zna odgovor, pa to nadoknađuje bahatošću i nekorektnim ponašanjem prema zastupnicima.

Na pitanje je li mu to smetalo kod Zorana Milanovića kaže da se on trudio više odgovarati. Ostojić kaže da je postavio 43 pisana pitanja na koje nije dobio odgovor.

Tijek sučeljavanja pratili smo na OVOM LINKU.